Fordítás

Donhu

Véleményeim, avagy ezt haluzom nap mint nap. Kommentáljatok mindent! Kíváncsi vagyok a véleményeitekre!

Utolsó kommentek

  • Gergő Lőrinczy: @Bandris33: Most lehet hogy nem ide tartozik, de mennyi 21 milliónak az egy tizede? (2017.07.15. 04:29) Lottó nyerési esélyek.
  • Gergő Lőrinczy: *Az utolsó mondatot azt hülyeségből írtam. (2017.02.04. 14:44) Lottó nyerési esélyek.
  • Gergő Lőrinczy: Hogy van a Puttó nyerési esélye? Mert én ki akarom számolni ha van egy 2 mezős játék. (2017.02.04. 14:39) Lottó nyerési esélyek.
  • L.A.M.: @L.A.M.: Basszus, hülye vagyok, a kérdés végét visszavontam. Nem 45-ből kell ötöt eltaláni, hane... (2016.12.03. 00:42) Lottó nyerési esélyek.
  • L.A.M.: @Bandris33: Hátha még olvasod ezt a blogot. Nekem az Eurojackpot esélyeivel van problémám. Az öt... (2016.12.03. 00:37) Lottó nyerési esélyek.
  • Utolsó 20

Csak tudnám, hogy honnan van ennyi hülye?

2007.09.07. 20:30 | Bandris33 | Szólj hozzá!

Címkék: forrongásaim

Korán reggel kezdődött. Reggeli napsütés, kinyitom a kutat, reggelizek, híradót nézek, meg hallgatom a Bazitai Darth Vadert, alias Verebes Istvánt, amint Hillerrel beszélget:

 

Verebes: Hogyan gondolják az iskolák megreformálását?
Hiller: Nem kevesebbet, hanem több pénzt költünk az oktatásra.
Verebes: Én ezt nem is mondtam, ön zsigerből ezzel kezdi?
Hiller: Igen, mert szeretném, ha az emberek rugalmasan, nyíltan gondolkoznának.

Szerintem meg sulykolni akarod a hülyeséget, a gondoldást beszűkítenià több „pénzt adunk”, pedig nem is.

Reggel 7-kor megjön egy madár, aki még nem tankolt nálunk. Telenyomom a verdát, jön fizetni, adja a bankkártyát. Mondom neki, hogy itt nem lehet kártyával fizetni. Csak készpénz.

-         Az hogy lehet?

-         Nos, uram, ez egy pici kút, a bankok túl sok %-ot kérnek, többet mint amennyit én keresek literenként. Egyszerűen nincs rá keret.

-          De hát nálam nincs kápé.

-         Nos, itt a tesco, a bank automatánál  tud levenni.

-         Azt nem lehet, mert sietek ki Németországba, nincs erre időm.

Na nem mondom, hogy mennyire ment fel bennem a pumpa, mert ott is magamba fojtottam. Azt elvárja, hogy adjak neki hitelt, amíg 3 nap múlva visszajön az országba. Mivel sietett, ott fogtam a lakcímkártyáját és aláírattam vele, hogy mennyivel tartozik.
Még szinte neki állt feljebb. Már bocsánat, lehet én vagyok a maradi, de szerintem nem törvényszerű, hogy mindenhol lehet fizetni kártyával. Ha én azzal akarok fizetni, akkor először megkérdezem a pénztárost, hogy lehet-e. Érdeklődöm. Másoknak ez miért nem kézenfekvő? Ráadásul a termék, azaz a gáz már benne van az autóban, nem lehet visszavenni, nincs olyan, hogy akkor nem viheti el az árut.

Persze az is lehet, hogy én vagyok a hülye, és a készpénz már rég kiment a forgalomból. Bár inkább úgy gondolom, hogy egyre több ember gondolja úgy, hogy csak jogai vannak, „NEKI EZ JÁR”, és kötelességei pedig nincsenek.

Ugyanez előfordult a nap folyamán euróval is. Miért gondolják a németek, lengyelek, hogy az ország közepén mindenhol elfogadják az eurót? Nem tűnt fel, hogy a Magyar fizetőeszköz a forint? Persze az, hogy mivel akar fizetni, csak a tankolás után derült ki.

Harmadik eset a régi ezres. NEM FIZETHETSZ VELE SZEPT. 1. UTÁN! Ezért készítettem egy aprócska tájékoztatót, hogy a hülye is megértse. Talán így elkerülhetik egyesek, hogy a felmenőiket szidjam gondolatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://donhu.blog.hu/api/trackback/id/tr70159899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.