Fordítás

Donhu

Véleményeim, avagy ezt haluzom nap mint nap. Kommentáljatok mindent! Kíváncsi vagyok a véleményeitekre!

Utolsó kommentek

  • Gergő Lőrinczy: @Bandris33: Most lehet hogy nem ide tartozik, de mennyi 21 milliónak az egy tizede? (2017.07.15. 04:29) Lottó nyerési esélyek.
  • Gergő Lőrinczy: *Az utolsó mondatot azt hülyeségből írtam. (2017.02.04. 14:44) Lottó nyerési esélyek.
  • Gergő Lőrinczy: Hogy van a Puttó nyerési esélye? Mert én ki akarom számolni ha van egy 2 mezős játék. (2017.02.04. 14:39) Lottó nyerési esélyek.
  • L.A.M.: @L.A.M.: Basszus, hülye vagyok, a kérdés végét visszavontam. Nem 45-ből kell ötöt eltaláni, hane... (2016.12.03. 00:42) Lottó nyerési esélyek.
  • L.A.M.: @Bandris33: Hátha még olvasod ezt a blogot. Nekem az Eurojackpot esélyeivel van problémám. Az öt... (2016.12.03. 00:37) Lottó nyerési esélyek.
  • Utolsó 20

Energát, de honnan és milyen áron?

2007.05.19. 18:25 | Bandris33 | Szólj hozzá!

Címkék: szerintem

Apropó energiahiány. Megmondanám, ha nem veszitek zokon, hogy hogyan lehet megoldani az energia válságot. Mert azt mindenki tudja, hogy az olajjal (benzin, gázolaj) hajtott autók kora le fog áldozni, ilyen ásványi anyag felhasználás mellett 100 éven belül. És ez nem csak azért van, mert sok gépjármű van a világon, és sokat fogyasztanak, hanem azért is, mert a meg nem újuló energiaforrásainkat a stabil fogyasztókra pazaroljuk. Stabil, vagyis helyhez kötött. Házak, épületek, ipari létesítmények. Sőt, ma a legolcsóbban vagy szén vagy földgáz tüzeléssel állítunk elő elektromos áramot, hatalmas káros anyag kibocsátásával. Éves szinten több száz tonna szennyező anyagról beszélek, ami nem piskóta. Úgy gondolom, hogy még ha a járműveket benzinnel is hajtjuk, akkor is ki kellene váltani az épületek energiaszükségletét. Egy kis tipp a jelenlegi és a jövőbeni fosszilis energia felhasználásunkból.

 

Az ábrán az Unió jelenlegi és várható villanyenergia felhasználásának arányai láthatóak.

Mondjuk ott van az atom. Beletesszük "ici-pici" erőművekbe, és hopp, már is megoldottuk az ország energia gondját. Mehet az olcsó villannyal a számgép, tölthetjük a mobil telcsiket, ki-ki a szexuális segédeszközeit, főzhetünk, moshatunk, fűthetünk. Persze most sokan a fejükhöz kapnak, hogy jaaj istenem, de hát a csernobil, meg sugárzás, meg atomtemető.. Hát akkor el kell, hogy mondjam, hogy gyakorlatilag a legolcsóbb, legtisztább, levegő szennyezéssel nem járó, még szén-dioxid kibocsátással sem "büszkélkedhető" erőműről beszélünk, ahol a technika fejlődésével a régi "elhasznált" fűtőelemekből ma már ismét tudnak energiát nyerni. Végül is csak jól oda kell figyelni az erőmű biztonságára és a kimerült fűtőelemeket (kilógrammokról beszélek /év, szemben a hagyományos erőművek több száz tonnás éves kibocsátásával) jól el kell ásni, mondjuk egy agyagos talajba. Még két paksi nagyságú erőmű, és a kerítés is kolbászból lenne. (na jó, ez kicsit túlzás volt, ha nem is kolbászból építenénk a házunk köré, de áramot vezethetnénk belé).

Ugye milyen szép jövő is lenne..

A bejegyzés trackback címe:

https://donhu.blog.hu/api/trackback/id/tr183869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása