Fordítás

Donhu

Véleményeim, avagy ezt haluzom nap mint nap. Kommentáljatok mindent! Kíváncsi vagyok a véleményeitekre!

Utolsó kommentek

  • Gergő Lőrinczy: @Bandris33: Most lehet hogy nem ide tartozik, de mennyi 21 milliónak az egy tizede? (2017.07.15. 04:29) Lottó nyerési esélyek.
  • Gergő Lőrinczy: *Az utolsó mondatot azt hülyeségből írtam. (2017.02.04. 14:44) Lottó nyerési esélyek.
  • Gergő Lőrinczy: Hogy van a Puttó nyerési esélye? Mert én ki akarom számolni ha van egy 2 mezős játék. (2017.02.04. 14:39) Lottó nyerési esélyek.
  • L.A.M.: @L.A.M.: Basszus, hülye vagyok, a kérdés végét visszavontam. Nem 45-ből kell ötöt eltaláni, hane... (2016.12.03. 00:42) Lottó nyerési esélyek.
  • L.A.M.: @Bandris33: Hátha még olvasod ezt a blogot. Nekem az Eurojackpot esélyeivel van problémám. Az öt... (2016.12.03. 00:37) Lottó nyerési esélyek.
  • Utolsó 20

Harcosok klubja?

2007.03.06. 15:17 | Bandris33 | 4 komment

Címkék: forrongásaim

Ma reggel bejelentették, hogy veszélyes eszköznek minősítik a védőfelszereléseket, úgy mint sisak, golyó álló mellény, pajzsok, stb.. Vagyis aki március 15-én kimerészkedik az utcára, az menjen egy szál pólóba, netalán húzza is fel, hogy a gumilövedékek akadály nélkül csapódhassanak be a testébe. Esetleg azt nem akarja a rendőrség és az ország idióta vezetése, hogy aki kimegy az utcára, mindjárt le is csavarjon magának egy pofont, csak hogy érezze, nem kell a balhé?
 
Na de nem akarok én csak jajveszékelni, hogy már megint milyen helyzet van. Van rá megoldás, mint majdnem mindenre, hogy hogyan kerüljük ki, a fenti agymenést. Transzparensnek kell használni a pajzsot, jelszavakat írni rá, fel kell venni motoros protektoros kabátot, meg hozzá motoros sisakot. Sőt, talán nadrágot is. Vastag műanyag védők vannak beleépítve, legalább is a jobbakba. Mondatja azt a polgár, hogy motorral jött, vagy azzal hozták, és kész.

Nem tudom, hogy mi lesz március 15-én. Én melózok, egész nap menni fog a tévé, jobbat nem tehetek, a médiára leszek utalva. Lélekben ünnepelni fogok, gondolatban kint leszek az utcán. Ha kimennék természetesen távol maradnék a balhétól, de azért látótávolságra, fényképező, videózó távolságra. Ajánlom mindenkinek, aki olyan helyszínek mellett lakik, ahol események lesznek, készítse be a gépét, és rögzítsen mindent, hogy később látható legyen úgy a rendbontók, mint a törvénytelen rendőrök magatartása.

Persze kiemelném, hogy a köz érdekében, törvényesen cselekvő hivatalos vagy polgári egyének akcióit támogatom. Aki heccből autót gyújt fel, azt állítsák elő, tartóztassák le. Aki viszont a jogait gyakorolja törvényes keretek között, azokat védjék meg, ne akadályozzák. Békés, nyugodt, higgadt ünneplést kívánok mindenkinek.

Update: A kormányrendelet csak március végétől lép életbe, tehát márc. 15-én még lehet hordani golyó álló mellényt. Köszönjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://donhu.blog.hu/api/trackback/id/tr7043589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sippi 2007.03.06. 22:34:11

Azt meg honnan gondolod, hogy lesz egyeltalán rendbontás. Tüntetés szinte biztos, hogy lesz, de lehet, ohgy rendőri beavatkozásra nem is lesz szükség. Talán az emberek belátják, hogy ezzel nem érnek el semmit. Bár sajnos most már odáig jutottunk, hogy minden ünnep előtt azzal foglalkozik a közélet, hogy hol, milyen tüntetésekre, esetleg rendbontásra kell készülni.

donhu · http://www.donhu.blog.hu 2007.03.07. 07:25:21

Olyan érzésem lenne, ha nem tüntetnének az emberek a jelenlegi helyzet ellen, mintha beletörődnének, hogy irány a vágóhíd.
A tüntetés alkotmányos jog, a demokrácia része. Nem valami újkori vandalizmus, valami csőcselék legújabb agyszüleménye. Ha demokrácia, akkor szabad vékemény nyílvánítás. Persze értem, hogy ezt az átkosban nem lehetett, és talán ezért is új ez most mindenkinek, de megváltoztak a dolgok.
Még csak nem is kirívó eset a tüntetés, rendbontás. Gondolj csak a Francia diák tüntetésre a közelmúltból, vagy a napokban zajló dániai eseményekre, ahol fiatalok törvénytelen lakásfoglalóként összecsaptak a rendőrökkel. Égtek autók, voltak utcai harcok. De láthattunk olyat is, hogy rendőr a tűzoltót vízágyúzza, azok meg vissza. Ilyen a fejlett nyugat.
Egy biztos, nem kell beletörődni a jelenlegi helyzetbe, mert az nekünk nem jó. Érted is tüntetnek!

donhu · http://www.donhu.blog.hu 2007.03.07. 19:05:18

Elhatárolódom! Szerintem ne vegyük a törvényt semmibe! Viszont használjuk ki a törvény adta lehetőségeket. A demokrácia része a vélemény nyílvánítás, a szólásszabadság, a tüntetéshez való jog, stb.. Éljünk ezekkel, különben --> hallgatás beleegyezés.

donhu · http://www.donhu.blog.hu 2007.03.08. 11:51:26

Kündü!
Ugyan menjél már a picsába. Ott határolódok ahol akarok, és úgy kibaszlak innen, ha önreklámozásba kezdesz, mint a macskát szokták szarni. Ez az ÉN blogom. Örülök, ha kifejted a véleményed, (szeretném, ha mindenki ezt tenné) de ha nem megfelelő stílusban teszed, esetleg utasítgatsz, meg akarod mondani, hogy mit tegyek vagy mit ne, akkor el lehet húzni innen. Köszike.
süti beállítások módosítása