Fordítás

Donhu

Véleményeim, avagy ezt haluzom nap mint nap. Kommentáljatok mindent! Kíváncsi vagyok a véleményeitekre!

Utolsó kommentek

  • Gergő Lőrinczy: @Bandris33: Most lehet hogy nem ide tartozik, de mennyi 21 milliónak az egy tizede? (2017.07.15. 04:29) Lottó nyerési esélyek.
  • Gergő Lőrinczy: *Az utolsó mondatot azt hülyeségből írtam. (2017.02.04. 14:44) Lottó nyerési esélyek.
  • Gergő Lőrinczy: Hogy van a Puttó nyerési esélye? Mert én ki akarom számolni ha van egy 2 mezős játék. (2017.02.04. 14:39) Lottó nyerési esélyek.
  • L.A.M.: @L.A.M.: Basszus, hülye vagyok, a kérdés végét visszavontam. Nem 45-ből kell ötöt eltaláni, hane... (2016.12.03. 00:42) Lottó nyerési esélyek.
  • L.A.M.: @Bandris33: Hátha még olvasod ezt a blogot. Nekem az Eurojackpot esélyeivel van problémám. Az öt... (2016.12.03. 00:37) Lottó nyerési esélyek.
  • Utolsó 20

Népszavazósdi!

2007.06.06. 08:21 | Bandris33 | Szólj hozzá!

Címkék: politika forrongásaim

Az Alkotmánybíróság döntött, lehet népszavit tartani arról, hogy akarunk-e tandíjat, meg vizit díjat, avagy sem. Ez így önmagában elég hülyén hangzik, mert ugye akinek fizetnie kellene a fenti mókákat, az majd jól nemmel szavaz. Akinek már van diplomája, annak meg nem illik arra szavazni, hogy kell tandíj, mert akkor javaslom visszamenőlegesen is kivetni, főleg mert aki már megszerezte, annak talán van is miből fizetni.

A tandíjat az szavazza meg, aki most is felháborodva mondja, hogy: "Basszus, háá ne máá, méé az én adómbul tanuljon az a sok köcsög, mee mondjuk nekem sincs diplomám, oszt még is mögélünk, mög a györök is főnőtt valahogy, azt rendes dolgos ember lett belőle, dógozik a fődeken, meg a gyárba.." Ugyan is nem hiszem, hogy aki taníttatni akarja a gyermekeit, az igennel szavaz a bevezetése mellett. Bár aki meg felfogja, hogy mire megy ki a játék, azaz hogy amit igénybe veszünk, azért fizetni kell, (csakúgy, mint az olaj árát is világpiaci áron illenék megfizetni), az talán még a bevezetés mellé állna. Mint mondottam, én is. De utólag, amikor már van miből. Persze erre jó a diákhitel.

Apropó mondtam már, hogy érdemes felvenni (a diákhitelt), még ha nincs is rá szükséged, hogy kamatoztatva szinte még keress is a dolgon? Mert ugye van annak kamat terhe, de a pénz, ha nem költjük el (ugyan is nem arra való) akkor dolgozik, jövedelmet termel. Ha mást nem, legalább az 5. év végére lesz másfél millád a bankban, amit a legrosszabb esetben is (munkanélküliként) havi 3750Ft-onként kell visszafizetned. (jobb esetben max 6%-ot vonnak a mindenkori jövedelmedből. Ennél jobb "pályakezdő hitelt" még nem hordott a hátán a föld. Ha befektetési tanács kell, keress meg. Magánszemélyeknek ingyenes hitel, lízing ügyintézést, befektetési tanácsadást vállalunk.

Summázva a dolgokat: Ez nem reform. Ez nem összefogás. Ha nem áll ki a társadalmunk a változtatás mellett, akkor ez az egész nem vezet sehova. Hiányzik a következetesség, vagyis ha rosszat tettél, rá kellene koppintani az orrodra, és félre állítani. Nem még megmagyaráznád a dolgokat, hogy "igen, elkúrtuk.." de majd most! Hát nincs második esély. Hiányzott ez nekünk, mint lufi árusnak a nyílzápor. Ha meg már esett, és nincs több lufink, akkor váltanunk kell. El kell menni kapálni. Feri, nekünk már nem kell több lufi!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://donhu.blog.hu/api/trackback/id/tr3093497

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: UFiblog - a polgári underground blogja 2007.06.06. 15:51:57

Szavaz, nem szavaz?Mocskos kis játékot űz a kormány és a (kormánytól nem egészen független) Országos Választási Bizottság a népszavazás intézményével. Népszavaztatna az ellenzék a vizitdíjról és a tandíjról? Nem teheti, mivel a költségvetést

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása