Fordítás

Donhu

Véleményeim, avagy ezt haluzom nap mint nap. Kommentáljatok mindent! Kíváncsi vagyok a véleményeitekre!

Utolsó kommentek

  • Gergő Lőrinczy: @Bandris33: Most lehet hogy nem ide tartozik, de mennyi 21 milliónak az egy tizede? (2017.07.15. 04:29) Lottó nyerési esélyek.
  • Gergő Lőrinczy: *Az utolsó mondatot azt hülyeségből írtam. (2017.02.04. 14:44) Lottó nyerési esélyek.
  • Gergő Lőrinczy: Hogy van a Puttó nyerési esélye? Mert én ki akarom számolni ha van egy 2 mezős játék. (2017.02.04. 14:39) Lottó nyerési esélyek.
  • L.A.M.: @L.A.M.: Basszus, hülye vagyok, a kérdés végét visszavontam. Nem 45-ből kell ötöt eltaláni, hane... (2016.12.03. 00:42) Lottó nyerési esélyek.
  • L.A.M.: @Bandris33: Hátha még olvasod ezt a blogot. Nekem az Eurojackpot esélyeivel van problémám. Az öt... (2016.12.03. 00:37) Lottó nyerési esélyek.
  • Utolsó 20

Szrájk!

2007.11.16. 21:46 | Bandris33 | Szólj hozzá!

Címkék: politika

Sztrájkolnak a GE dolgozói is. Na igen, a vállalat a távol keletre akarja vinni egyes termékeinek gyártását.

Lehet, hogy durva leszek, de néhány gyors javaslatot tennék, hogy mi legyen az első dolguk a sztrájk után.
1, Képezzék át magukat a dolgozók, vagy legalább is keressenek minél előbb új munkahelyet. Egyszerű oka van, hogy a GE (is) keletre viszi a gyártást, mégpedig a gazdaságosság. Ott olcsóbb a munkaerő és pont. Nem kell ezen csodálkozni, pont úgy viselkedik mint az egyszerű polgár, vagyis ahol jobban keres, oda megy dolgozni, ahol olcsóbb a termék, ott veszi meg.
2, Az állami szervezetek figyeljenek jobban oda, hogy mivel lehetne "megfogni" a GE-t. Itt kedvezményekre gondolok, vagy esetleg olyan támogatásokra, aminél feltételeket szabnak, mégpedig a magyarországi minél tovább garantált munkahelyek biztosítását, vagy ilyesmit.
3, A szakszervezetek próbáljanak minél szorosabb együttműködést kicsikarni a GE-től, igen is harcoljanak a dolgozókért. Bár a sztrájk is harcnak látszik, azért ez nem jelent mást, mint fenyegetést. Persze ha ez az útja..
4, A hazai leányvállalat munkatársai próbáljanak meg minél közelebb kerülni az anyacég igazgatásához. Bele kell látniuk a kártyáikba, tudniuk kell, hogy mire számíthatnak, és meg kell védeniük az érdekeiket.

A mai világ a globalizáció hálójával van átszőve, ami annyit jelent, hogy országokon, népeken, határokon átívelő érdekek érvényesülnek. Leszűkül a világ, gyakorlatilag mindegy, hogy hol nyitnak gyárat, üzemet, hová szállítják az áruikat. Ezzel sajnos nemhogy egy szakszervezet, de egy ország sem nagyon tud mit tenni. Javaslom mindenkinek, minden ott dolgozónak, hogy tegyen azért, hogy nélkülözhetetlen legyen, a cég számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://donhu.blog.hu/api/trackback/id/tr20231605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása