Fordítás

Donhu

Véleményeim, avagy ezt haluzom nap mint nap. Kommentáljatok mindent! Kíváncsi vagyok a véleményeitekre!

Utolsó kommentek

  • Gergő Lőrinczy: @Bandris33: Most lehet hogy nem ide tartozik, de mennyi 21 milliónak az egy tizede? (2017.07.15. 04:29) Lottó nyerési esélyek.
  • Gergő Lőrinczy: *Az utolsó mondatot azt hülyeségből írtam. (2017.02.04. 14:44) Lottó nyerési esélyek.
  • Gergő Lőrinczy: Hogy van a Puttó nyerési esélye? Mert én ki akarom számolni ha van egy 2 mezős játék. (2017.02.04. 14:39) Lottó nyerési esélyek.
  • L.A.M.: @L.A.M.: Basszus, hülye vagyok, a kérdés végét visszavontam. Nem 45-ből kell ötöt eltaláni, hane... (2016.12.03. 00:42) Lottó nyerési esélyek.
  • L.A.M.: @Bandris33: Hátha még olvasod ezt a blogot. Nekem az Eurojackpot esélyeivel van problémám. Az öt... (2016.12.03. 00:37) Lottó nyerési esélyek.
  • Utolsó 20

Ki nevelje a gyereket?

2007.04.19. 21:41 | Bandris33 | 2 komment

Címkék: család suli forrongásaim

Néztem minap a tévét, és egy nevelési tanácsadóval vagy valami pedagógussal készítettek riportot, mégpedig a tanárverésekről, a diákok elkapatásáról, valamint a régi rendszerről.

Enyhén felháborodtam a beszélgetésen, mert a riporter kritikán aluli kérdéseket tett fel. Hasonlót, mint hogy: "Nem gondolja, hogy a tanároknak kellene az olvasást, írást megtanítani a diákoknak, és nem otthon kellene rászoktatni az olvasásra azt a gyereket?"
Erre az én válaszom az lenne, hogy NEM VAZZEG, a hozzáállást, az indíttatást az ember otthonról hozza. Szokták mondani, hogy nem esett messze az alma a fájától. Aki nem tud megbirkózni a gyermeke ötödikes matekleckéjével, vagy életében nem olvasott el magától egyetlen könyvet sem, annak a gyermekének is elég nagy nehézségei lesznek.

Ha csak azt mondom, hogy evidens, hogy az otthon látott példákat követi a gyermek, hogy az orvosi, ügyvédi, stb hivatás generációkon keresztül öröklődik, vagy az értelmiségiek gyermekéből sokkal nagyobb valószínűséggel lesz értelmiségi, mint a 8 általánost végző szülők gyermekeiből, akkor azt hiszem nem mondok sokat.

Persze a betűket és a számokat az iskolában tanítják, az otthoni neveltetés, erkölcsi világlátás, szülői segítség nem maradhat el. Aki csak azt hiszi, hogy etetni meg fedelet adni kell a gyermekeinek, az tartson kutyát.

Kedves szülők! Semmi sem lehet fontosabb, mint a gyermekeik előmenetele, életre felkészítése, szeretése, terelgetése a szebb jövő felé.

A bejegyzés trackback címe:

https://donhu.blog.hu/api/trackback/id/tr7360995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vica 2007.04.26. 08:58:07

Szia András!

Teljesen véletlen keveredtem hozzád, de ehhez a témához muszály hozzá szólnom. Ez a dolog most különösen érint, mivel nem tudom tudsz-e róla vagy sem de öcsikém a gyámom alá került... Gondolom tudod miért... Mindegy, a lényeg: immáron két hónapja nálunk van Győrben és innen jár suliba. Nap mint nap rendszeresen tanulok vele, mivel attól függetlenül, hogy nagyon jó feje van, az iskolában kapott dolgok kevésnek bizonyulnak... Ők ott nem azért vannak, hogy minden egyes gyerek fejébe beleverjék a tananyagot, hanem, hogy támpontot nyújtsanak ahhoz, hogy mit kell megtanulni. Aztán már a szülőn múlik, hogy az a gyerek tényleg megtanulja-e vagy sem. Most veszem csak észre, hogy mennyire ki tud mutatkozni, ha a gyerekkel ezidáig senki sem foglalkozott. Nagyon meglátszik, mind az olvasásán, mind a tanulási módszerén... Mivel amikor kellett volna a drága szülő nem ült oda, hogy "Na gyere fiam most tanulunk..." Most nekem és a páromnak kell megszenvednük a kissráccal, hogy vigye valamire. Magam is meglepődtem azon, hogy tudok neki segíteni olyan dolgokban amikről már azt hittem, hogy feledésbe merültek... Nehéz dolog mert tényleg az, de az ember ha azt akarja, hogy a gyermeke vigye valamire akkor muszály foglalkozni vele. Eleve a szülő példát is mutat azzal a gyerkőcnek, hogy segít neki. Legalábbis én így gondolom. Mivel a gyerek azt látja, hogy van kire számítania...
Végülis csak arra akartam kilyukadni, hogy teljes mértékben igazad van...
Egyébként jól vagytok? Suli, meló? Nagyon régen nem beszéltünk már....
Most megyek mert a munkaidőmben irogatok és a meló meg csak vár és vár és vár és vár....
Soxor puszillak!

Donhu · http://www.donhu.blog.hu 2007.04.26. 12:45:59

Szia Vica!
Köszi jól vagyunk, és örülök, hogy egyet értesz velem.
Sok szülő elfelejti, hogy mi is a dolga, ha már egyszer felvállalta, hogy gyermeket nevel. A mindennapi törődés, a problémáinak az tüzetes ismerete elengedhetetlen a fejlődéséhez. És persze ott van a szeretet. Amit ki kell mutatni, mondani és éreztetni is. Ez olyan egyszerűen hangzik, hogy sokan legyintenek, mondván ez természetes. De az ember hajlamos elfásulni, az apró de fontos dolgokat felületesen kezelni a gyerekkel, és természetesnek veszi, hogy ha történik vele valami fontos, majd elmondja, majd szól, ha baja van. Hát nem! Tessék kérdezni, sőt, kérdés nélkül észrevenni ha bántja valami.
Azt nem tudom, hogy az öcséd miért került a gyámod alá, de megírhatnád mondjuk iwiw-en, vagy e-mailben. Bye
süti beállítások módosítása