Fordítás

Donhu

Véleményeim, avagy ezt haluzom nap mint nap. Kommentáljatok mindent! Kíváncsi vagyok a véleményeitekre!

Utolsó kommentek

  • Gergő Lőrinczy: @Bandris33: Most lehet hogy nem ide tartozik, de mennyi 21 milliónak az egy tizede? (2017.07.15. 04:29) Lottó nyerési esélyek.
  • Gergő Lőrinczy: *Az utolsó mondatot azt hülyeségből írtam. (2017.02.04. 14:44) Lottó nyerési esélyek.
  • Gergő Lőrinczy: Hogy van a Puttó nyerési esélye? Mert én ki akarom számolni ha van egy 2 mezős játék. (2017.02.04. 14:39) Lottó nyerési esélyek.
  • L.A.M.: @L.A.M.: Basszus, hülye vagyok, a kérdés végét visszavontam. Nem 45-ből kell ötöt eltaláni, hane... (2016.12.03. 00:42) Lottó nyerési esélyek.
  • L.A.M.: @Bandris33: Hátha még olvasod ezt a blogot. Nekem az Eurojackpot esélyeivel van problémám. Az öt... (2016.12.03. 00:37) Lottó nyerési esélyek.
  • Utolsó 20

Felidegesitve.

2007.05.27. 14:19 | Bandris33 | 3 komment

Címkék: forrongásaim szerintem

Megkérek mindenkit, akit az agresszivitás mindennemű formája taszít, az ne olvassa tovább a következő sorokat, mert egy kissé felhúztam magam, és nem átallom szabadjára engedni az indulataimat. Persze csak a magam visszafogott módján.

Gyereknap alkalmából aktuális a téma, vagyis a mai fiatalság. Mivel lassan már abba a korba lépek, hogy akár gyerekem is lehetne, (leendő) apuka szemmel is vizsgálom a kérdést. Látni a mai fiatalok között jó és rossz példát is, de elszomorító, hogy mennyire el van tolódva az arány. A mai témám lényege az emberi butaság, a neveltetés hiánya, az ostobaság megnyilvánulásai.

Volt egy felmérés a tévében (ami önmagában is sokszor szennyes), mégpedig olyan, amiben gyerekek adhattak osztályzatot a szüleinek. Pl.: Apa jól vezet, viszont anya meg jól főz, apa sokat dolgozik, anyának meg több ideje van beszélgetni. Ez eddig még rendben is lenne, mert hát a mai rohanó világban ez szinte természetes. Viszont a summája az volt a dolgoknak, hogy szeretnének több zsebpénzt, kevesebb rendrakást, és több semmittevést. És hogy úgy mondjam, nem olyanok akartak több időt, több pénzt, akiket annyira lefoglal az iskola, hanem akik eddig sem törődtek semmivel. Azt mondták, hogy sokba kerül az üdítő meg a mozi a plázákban, ahol napi (!) 3-4 órát eltöltenek. Ha az én gyermekemnek az egyetlen szórakozása lenne (és főleg a feladatai rovására menne), hogy plázákban múlassa az időt, hát megnézhetné magát.

Apropó plázák. Másik műsor, több rövid interjú a plázák "lakóival". Egy srác ücsörgött egy padon, és őt kérdezték:
- Szia, Te miért vagy itt? És mennyit szoktál itt üldögélni naponta?
- Őőőőő.. (köszönt) hát itt találkozom a haverokkal, meg innen nézzük a csajokat.
- Értem és innen indultok valamerre?
- Ja neeeem, hanem itt vagyunk egész délután. Aztán haza megyünk, és este megint visszajövünk.
Azt mondanom sem kell ugye, hogy az ilyen idióta srác csak hasonlóan ostoba lánnyal tud összejönni, mint ő maga. Legalább is remélem. Ahogyan azt is, hogy soha nem tudja majd a génjeit tovább örökíteni, nehogy már szaporodjon az ilyen.

Másik térfél versenyzője a "plázapicsa" gyűjtő néven ismert "női egyed". Hogy honnan lehet felismerni őket? Nos, te magad is simán el tudod dönteni, hogy beletartozol-e közéjük, csak figyelni kell a következő jellemzőkre, mely őket mutatja be:
1, Fontos, hogy summa egy melle kilógjon a felsőjéből.
2, Miniszoknya olyan harisnyával, mely nem ér le egészen. Ez ugyan is kb 4 éve volt divat.
3, Utálod a sulikat, és szeretsz ismizni (ismerkedni), meg pasizni és kívülről fújod a viva aktuális előadóit, számait.
4, Pussy-t (fogalmad sincs, hogy puncit jelent) küldesz az ismerőseidnek az iwiw-en.
5, Amikor megismersz egy pasit szinte csak a pénzét nézed, és még véletlenül sem fogsz (tudsz, akarsz) elbeszélgetni vele, hogy milyen könyvet olvasott legutóbb.
6, Fényképeken 13 éves kortól pózolsz úgy, mint egy pornósztár.
7, Utálod a sulit, a tanulást.

Rockerek  úgy anbloc: Igénytelenség, szakadtság, polgár pukkasztás, meg nem értettség, elfordulás a világtól, csak a zene és a haverok, mindenki mást hülyének, rabnak, robotnak nézni, NYÁRON IS FEKETE BAKANCSBAN JÁRNI, hát ez aztán az igénytelenség csúcsa. Egy csótány vagy.

Létezik olyan része a fiatalságnak, akik beleszülettek a gazdagságba, és lenéznek mindenkit, akiknek kevesebb pénze jutott. Esetleg meg akarják venni az embereket, barátságokat, de mint tudjuk, az ilyeneket mindenki utálja, még az értelmesebb saját fajtája is, akik azért helyén tudják kezelni a dolgokat. Volt olyan osztálytársam, aki miután megmondtuk neki, hogy ugyan az a cipő, amit 22ezerért vett Bp-n, az Fehérváron 16 ezerbe kerül, csak annyit mondott: "de én legalább drágábban vettem!" Hát igen, azért mert apádnak volt annyi esze, hogy összehordja, neked meg nincs, ugyan is az intelligenciát sem tudja neked megvenni, ahogy te sem fogod tudni a szeretetet.
Egyébként azok megérdemlik egymást, akik csak a pénzért vannak együtt. Mondjuk ronda de gazdag srác, szép de pénzéhes csajjal. Annyira megérdemlik egymást.. meg azt is, hogy a srác a pénzén (nem kell, hogy hivatásosokra gondoljunk) megvesz még több csajt, a csaj meg helyes, esetleg kigyúrt de szegényebb srácokkal megcsalja. Zsák a foltját.

Csak azt nem tudom, hogy ebben a fent bemutatott hatalmas szennyben hogyan létezhetnek helyes lányok, akik értéknek tartják a nőiességüket és ugyan olyan fontosnak a tanulást, esetleg sportolást, egészséges életet, stb.. olyan srácok, akik nem tartják cikinek ha felvésik a nevüket az iskolában, mint kitűnő tanulók, esetleg megkapják a "Jó tanuló, jó sportoló" díjat.

Azok, akik szerintem normálisak, nevetve utasítják vissza azt, ha valaki cigarettával kínálja őket, mondjuk annyi hozzáfűznivalóval, hogy "mi van, félsz? Parázol? Nem mered?" Aki meg ilyenkor nem tud/mer/akar ellenállni, az egy gyenge jellem, vagy rossz társaságba keveredett, esetleg szimplán hülye.

Na nem azt mondom, hogy aki dohányzik, az hülye, hanem aki úgy dohányzik, hogy nem a legjobbat veszi, nem kedvtelésből szívja, hanem a rabja lett, na az a szánalmas kis pöcs.
Akik szerintem normálisak, azok nem állnak szóba buta ámde csinos csajokkal, maximum csak kihasználják az (önként) adódó alkalmat, se biztosra veszem, hogy nem fogják hosszú távra tervezni velük. Még az a szerencse, hogy vannak értelmes és szép lányok is, akiket mondjuk az egyetemen is meg lehet ismerni. Sokan azt mondják, hogy jobb, ha az ember onnan házasodik, ahova egyetemre jár. Persze ez sem biztosíték semmire.

Egyébként azt megfigyeltétek már, hogy az értelmiségi szülőknek jóval nagyobb százalékban lesz értelmiségi a gyermekük? Nagyon egyszerű oka van, azon kívül, hogy az otthoni példa ragadós, a világszemléletét, a habitusát, az értékítéletét otthonról hozza. Tehát leegyszerűsítve: Az olvasás. Biztosan te is ismersz olyan embereket, akik azt mondják, hogy "micsoda, én életemben nem olvastam el egyetlen könyvet sem, és le is szarom őket", meg tuti, hogy van olyan ismerőöd, aki rendszeresen olvas. Nem mondom, hogy ez megmérné bárkinek is az intelligenciáját, de a statisztikai számok, azaz a tények bizony makacs dolgok. Aki sokat olvas, az többre viszi.

Na! Te már a jó úton haladsz, hogy ezt a sok hülyeséget végig olvastad. Aki meg csak megpróbálta tovább görgetni a lapot lefelé, mondván nem fogja végig olvasni, inkább keres egy képet, vagy egy rövid témát, és mondjuk csak ezt a végszót olvassa el, az ismét csak dögöljön meg. Smile!

A bejegyzés trackback címe:

https://donhu.blog.hu/api/trackback/id/tr7887850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabi 2007.06.06. 08:20:59

Hello!

Üdv a Pannon egyetemről;)
kellemes kis blogot sikerült összehoznod,grat.
a támához csak annyi megjegyzést,hogy érdekes...szüleim nem
olvastak..de tényleg...durván nem...nagyszüleimet csakannyit láttam hogy papa már 50 éve a népszavát minden reggel.És én meg itt bölcsész,és olvasgatok azért (mondjuk két kieg: ez csak pár éve kezdődött részemről -gimiben nem eröltettem meg magag,másfelől meg otthon volt egy csomó könyv,amit talán egyszer elolvasott valaki.....)
kellemes napot
Szabi

Farkas Dániel 2007.06.07. 23:00:33

Nagyon széles és találó rajz, gratulálok. 100%-ban egyetértek. De örülök, hogy én nem tartozok e tetvek közé!
Azt mondjuk nem értem, mit lehet 3-4 órát eltölteni plázákban úgy, hogy valami konstruktív dolog is kisüljön belőle.
Hát ja, múltkor az AUDI mögötti garázssoron egy Merci coupés, nem túl jó kinézetű negyvenes ember meg egy egyetemista plázapicsa vitatkozott egymással. Azon veszekedtek, melyikük alázza meg mindig a másikat. Hát igen, a költségtérítést össze kell gyűjtenie a csajnak valahogyan...

Egy pénzügyes gólya a Pannonról...

Donhu 2007.06.08. 21:57:24

Srácok!
Milyen Pannonos link alapján találtok rá a blogomra? Pusztán a kíváncsiság hajt, egyébként szivesen veszem, ha rendszeresen visszalátogattok és kommentáltok. Persze minden látogatónak üdv a fedélzeten.
süti beállítások módosítása