Fordítás

Donhu

Véleményeim, avagy ezt haluzom nap mint nap. Kommentáljatok mindent! Kíváncsi vagyok a véleményeitekre!

Utolsó kommentek

  • Gergő Lőrinczy: @Bandris33: Most lehet hogy nem ide tartozik, de mennyi 21 milliónak az egy tizede? (2017.07.15. 04:29) Lottó nyerési esélyek.
  • Gergő Lőrinczy: *Az utolsó mondatot azt hülyeségből írtam. (2017.02.04. 14:44) Lottó nyerési esélyek.
  • Gergő Lőrinczy: Hogy van a Puttó nyerési esélye? Mert én ki akarom számolni ha van egy 2 mezős játék. (2017.02.04. 14:39) Lottó nyerési esélyek.
  • L.A.M.: @L.A.M.: Basszus, hülye vagyok, a kérdés végét visszavontam. Nem 45-ből kell ötöt eltaláni, hane... (2016.12.03. 00:42) Lottó nyerési esélyek.
  • L.A.M.: @Bandris33: Hátha még olvasod ezt a blogot. Nekem az Eurojackpot esélyeivel van problémám. Az öt... (2016.12.03. 00:37) Lottó nyerési esélyek.
  • Utolsó 20

Emberi ostobaság X.

2007.06.12. 15:23 | Bandris33 | 1 komment

Címkék: forrongásaim

Kezdek kiakadni egy srácra, aki nálam szokott tankolni. 35 körüli, van két gyermeke, egy rozzant 20 éves akármilyen autója, ami úgy néz ki, mintha leöntötték volna kromofággal. (Azt mondta, hogy a gyanta lemarta, de ez most lényegtelen). Azaz annyiban nem, hogy amikor rákérdeztem, hogy mi történt a kocsival, akkor azt válaszolta, hogy neki tökmindegy, hogy néz ki az autója, ha egyszer van két gyereke, örül ha őket tudja etetni. Gondoltam, hogy jól van, biztos ezt adta az élet, van ez így, hogy elszámítja magát az ember és nem úgy jönnek ki a dolgok, ahogy szeretné.

Lassacskán viszont kezdtem megismerni a személyiségét, és egyre unszimpatikusabb lett. Kezdve ott, hogy mindig 1000 vagy max 2000 ft-ért tankol, ami hagyja ám, de naponta ezer forintért ugyan annyi, mint ha hetente tele rakná, csak akkor nem kellene puposkodni, meg fillérezni. Jah, hogy a visszajáró 1 vagy 2 forintot is elteszi, azon már ki sem akadok, bár a kisstílűség jelének tartom.

Folyamatosan azzal játszik, hogy amire kijön a fizetendő forint, azt évszámban elmeséli, hogy mi volt. Ez egyébként még vicces játéknak is tűnhetne, ha nem kérkedne vele, hogy mi az, hogy nem tudom, mi volt 987-ben, vagy 1973-ban. Persze ilyenkor fellengzősen kérdezi, hogy dehát egyetemre járok, és hogy-hogy nem tudom? Hát úgy, hogy a történelemből az évszámok érdekeltek a legkevésbé, és nemrég jöttem rá, hogy mi is a mai történelem oktatásnak (meg persze a réginek is) a rossz oldala. Az, hogy nem folyamatokat mutat meg, nem események láncolatán keresztül ismerhetjük meg a történelmünket, hanem szeletelve, évszámokhoz kötve, leckékbe darabolva. Legközelebb megkérdezem tőle, hogy oké, hogy ez és ez történt, de mi volt az előzménye, és végül is mit okozott a világtörténelemben? Különben én meg vissza fogok kérdezni, hogy: Mondja el a Faraday-féle indukció törvény differenciális alakját, és hogy mindezt kinek a térelméletéből következtette ki Faraday bácsi. Megírom, hogy mit válaszolt rá.

A jellemének a másik undorító része az a világszemlélete, miszerint: Nekem szarul megy, mindenki más a hibás, mindenki hülye és csak velem akar kibaszni, így hát kapja be az egész világ! És hogy erre honnan következtetek? Tessék:

Legutóbb épp egy rendőrjárőr tankolt nálam, amikor is hátranéztünk, és begurult ez a srác. Motor le, világítás helyzetjelzőre, ami éppenséggel erősen kék színben pompázott. Mondom a rendőrnek, hogy a kék színt elvileg csak rendőrség használhat, amire yard kacagott egyet, és mondta, hogy ez így van, csak fehér vagy max sárgás színű lámpa lehetne elöl, (sem zöld, sem piros, sem semmi egyéb). Nevettünk egyet, majd a rendőr fizetett és lement.

Mondom a srácnak, hogy most jól lebukott, mert egy yardtól fél méterre fent hagyta a tiltott kék fényű helyzetjelzőjét. Erre ő felháborodottan: "Kurva anyját a rendőrnek, mi a faszt foglalkozik vele, különben is a lámpa testen belül van a helyzetjelző, nem is szólhatna bele. Kár, hogy nem jött oda szólni, mert jól megmondtam volna neki, hogy a bűnözőket kapja el, meg másokat, de ne engem cseszegessen."

Leesett az állam. Mondom neki, normális vagy? Épp azt meséltem, hogy jó fej volt a yard, mert nem szólt a tiltott helyzetjelződért, és különben is, kit érdekel, hogy más is lop, csal, hazudik, az nem jogosít fel arra, hogy te is hasonlót csinálj. Erre egy kicsit meglepődött, és gyorsan fizetett, majd távozott.

Rühellem az ilyen parasztokat, akik mindenki mást okolnak a sorsukért, és mindenkit hülyének néznek, csak magukat nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://donhu.blog.hu/api/trackback/id/tr8396720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2007.06.12. 15:41:10

Ilyen fickókkal tele van a padlás! :)
Kár szót vesztegetni rájuk.

Bigfater
süti beállítások módosítása